Reisverslag van Arjen en Froukje


March 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » March 2006 » Hong Kong

[Previous entry: "Lijiang"] [Next entry: "Terug in Ams"]

03/23/2006: "Hong Kong"


Na een dag in Canton, waar we vergeeft naar de Qinpin market zoeken die we vijf jaar geleden ook al bezochten (blijkt nu niet meer te bestaan), reizen we met de trein van Canton naar Hongkong. Bij binnenkomst in Hongkong staan verschillen temperatuurssensoren en kijkt een groep hongkongers met mondkapjes ons argwanend aan. Gelukkig geen koorts, dus we mogen doorlopen.
Een taxi brengt ons naar een grote flat waarin behalve een winkelcentrum, diverse hotels zijn gevestigd.


We belanden in eerste instantie op de 17e verdieping en krijgen daar een klein kamertje. Er lopen zeer vage types rond en er is maar 1 lift, dus daar staat continue een file.
Dan toch maar wat meer betalen en zo komen we op de derde verdieping in een leuke kamer.

We verkennen Hongkong en eten zeer lekker. We lopen over de boulevard aan de haven van waar je uitzicht hebt op Hong Kong Island (voor de kenners, wij zitten in Kowloon).
Dan de volgende dag naar de overkant met de ferry, naar HongKong Island. Enorme wolkenkrabbers steken hoog boven ons uit. 's Avonds gaan we naar een avond markt die er niet blijkt te zijn.

De volgende dag gaat de wekker vroeg want we gaan naar Hong Kong Disney. Met de metro rijden we hier in 45 minuten naar toe. De achtbaan valt tegen maar er is een gewldige 3D show. We vermaken ons prima en aan het eind van de middag gaan we weer naar Hong Kong Island. Met de peak tram gaan we naar de hoogste berg hier. We hebben een zeer mooi uitzicht over de stad en langzaam wordt het donker en gaan de vele lichtjes in de wolkenkrabbers aan. Een cafe heeft zeer mooi uitzicht en we zitten hier een paar uur.
's Avonds onze laatse maaltijd want morgen gaan we naar huis! we eten in een chinees restaurant en bestellen hier alle gerechtjes die we het lekkerst vonden tijdens de weken in China. De ober kijkt ons wat vreemd aan want het is wel veel, maar ook erg lekker.

We gaan naar huis, maar wel pas vanavond zeer laat. we houden de hotel kamer nog een halve dag en pakken eerst onze tassen in. Daarna nog winkelen. Froukje in een enorme Esprit outlet, Arjen gaat naar een elctronica markt. En allebei kopen we... niks. 's Middags nog een wandeling langs de boulevard aan de haven. Nog snel een maaltijd en dan met de metro naar het vliegveld. Bijna kunnen we niet mee, want hoewel we drie uur van tevoren inchecken blijkt het vliegtuig al vol (veel mensen uit Australie). Gelukkig kunnen we nog wel mee.

De volgende dag worden we opgehaald door broer Meindert en verrassen we de ouders van Froukje, die niet wisten dat we een paar dagen eerder terug kwamen.

Vrijdag naar Eindhoven, waar het huis er gelukkig nog staat en ook beide katten weer tevreden rondlopen.