Reisverslag van Arjen en Froukje


March 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » March 2006 » Lijiang

[Previous entry: "Dali"] [Next entry: "Hong Kong"]

03/23/2006: "Lijiang"


Wederom worden we afgezet in de nieuwe stad en deze keer nemen we een taxi naar het oude deel. Het hotel dat we als eerst bekijken is van zeer slechte kwaliteit en uiteindelijk belanden we in een hotel dat duidelijk niet vaak buitenlandse gasten heeft. De eigenaar (met een enorme bril) en zijn vrouw zijn wel heel erg vriendelijk en met wat handen en voeten werk en ons taalgidsje komen we uiteindelijk in de gewenste kamer.

We maken een wandeling door de stad en vragen ons af in wat voor heksenketel we terecht zijn gekomen. De stad is erg mooi (heel veel oude houten huizen, stenen straatjes en omringd door mooie bergen) maar er lopen honderden Chinese toeristen rond. Ook zijn overal souvenierswinkeltjes maar met de meest afschuwelijke producten.

Dag twee in Lijiang gaan we naar het stadspark. Hier is het gelukkig wel erg rustig en we zien hier de geweldige uitzichten. 's Middags verkennen we de stad verder.

De volgende dag willen we naar Yak Meadow, een mooi bergweiland hoog in de bergen. we staan vroeg op en na een lekker ontbijt zoeken we de bus die die kant op gaat. We vinden uiteindelijk een bus, maar die vraagt een belachelijke prijs. Dat doen we niet en we lopen terug. Later spreken we wat mensen en die vertellen dat verderop de juiste bus staat (met hetzelfde nummer, oplichters) en hier vragen ze wel een normale prijs. Het is al te laat om nog naar de weide te gaan in plaats daarvan gaan we naar een klein dorpje vlakbij Lijiang. We lopen hier wat rond en de mensen zijn weer zeer vriendelijk en bieden ons walnoten aan.

Dan de volgende dag eindelijk naar Yak Meadow, maar nu als deel van een heel pakket dat we bij een Chinees reisbureautje hebben geboekt. We bezoeken allerlei plekken in de omgeving van Lijiang en onze Chauffeur en gids (net 16 denken we zo) rijden ons de hele dag rond. Uiteindelijk belanden we ook op Yak Meadow, zeker de moeite waard. Ten slot nog een lekker maaltijd (: ))), van allerlei zeer vette vleesproducten, bonen en aardappels.
's Avonds eten we in een restaurantje waar we daarna een film kunnen kijken.

Van Lijiang weer terug naar Kunming, via Dali. De bus is enorm luxe, het kostte alleen wel wat moeite om het busstation te vinden. Bij de busreis is, zo begrijpen we later, een maaltijd in begrepen en we belanden aan tafel bij een groep Chinese die ons wat vreemd aankijken. In Kunming komen we weer in het hotel waar we eerder zijn geweest. Na een daje rust in Kunming vliegen we van daar naar Canton.