Reisverslag van Arjen en Froukje


March 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » March 2006 » Dali

[Previous entry: "naar China"] [Next entry: "Lijiang"]

03/13/2006: "Dali"


IMG_2163 (16k image)
Vanuit Kunming reizen we met de bus naar Dali. We worden afgezet in de nieuwe stad, maar we willen naar de oude stad, dit is nog een half uur rijden verder. Gelukkig vinden we snel een bus die naar de oude stad gaat. Bij het instappen in deze bus moet je geld in een automaat gooien, maar wij hebben enkel "groot geld". De buschauffeur laat ons al bijna niet mee gaan, maar gelukkig schieten twee Amerikanen ons te hulp, die wij net hadden uitgelegd dat ze nog niet in Old Dali waren.
In de oude stad gaan we op zoek naar een hotel. de stad is een ommuurd door een oude stadsmuur met vier torens en in de stad is een wirwar van oude straatjes. Hotel vinden valt dus niet mee en als we eindelijk bij het hotel komen waar we naartoe wilden blijkt deze vol te zijn. Uiteindelijk belanden we in Hotel Nr. 5, ook prima en met een zeer lekker ontbijt met yoghurt (met twijfelachtige houdbaarheidsdatum) en gratis internet.De volgende dag op zoek naar de drie pagodes, waar Dali bekend om is. Na een wandeling van een paar kilometer komen we bij de pagodes aan. Ze zijn erg mooi en achter de pagodes ligt een zeer mooi klooster. 's Middags lunchen we in foreigner street, er is alleen geen foreigner te bekennen, enkel grote groepen Chinese toeristen die ons met zeer veel interesse bekijken, filmen en fotograferen.

Dag twee huren we een fiets en steken we met een pond het grote meer over waar Dali aanligt, naar een klein dorpje waar die dag markt wordt gehouden. De weg naar het dorp is niet bepaald vlak en na een boel gemopper van Froukje bereiken we de markt. We lopen rond en kopen wat fruit en nadat we ook de lokale apotheek nog hebben bekeken rijden we weer terug, nu meer bergafwaards. We moeten nog wachten op de boot terug maar kunnen in die tijd een pagode bekijken die aan het meer ligt. Terug in Dali eten we in een van de vele restaurantjes van de stad.

Dag drie in Dali willen we met een kabelbaan de bergen in. We kunnen alleen de kabelbaan niet vinden...
Met de hulp van een lokale scooter lukt het uiteindelijk wel en we gaan met de kabelbaan een eind omhoog, de bergen in. Daar wandelen we een eind en drinken we wat met uitzicht over het enorme meer. Daarna wandelen we verder, over een pad, dat weer typisch Chinees is, hoog in de woeste bergen ligt een enorme betonnen strip. Terug kunnen we weer met de kabelbaan, maar we besluiten te paard te gaan. Terug in Dali gaan we weer lekker in het zonnetje op het terras zitten.

Dag vier door naar Lijiang. Ook hier weer een oude en een nieuwe stad.