Reisverslag van Arjen en Froukje


March 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » March 2006 » naar China

[Previous entry: "Sapa"] [Next entry: "Dali"]

03/07/2006: "naar China"


's Ochtends vroeg gaat de wekker. Ik hoor buiten vogeltjes zingen. Een geluid wat ik een tijdje niet gehoord hebben en ik denk dat het betekent dat er mooi weer is. Ik open de gordijnen en het uitzicht is magnifiek. De zon verschijnt half achter een bergkam, de vallei waarop we uitkijken is bedenkt met een wolkendek en daarboven (waar wij zitten) is het heel erg zonnig. Dit is de reden waarom Sapa zo mooi kan zijn. Aan de overkant van de vallei steken bergen hoog af tegen de blauwe hemel.

Met een mini-bus rijden we terug naar Lau Cao. Hier worden we bij de grens afgezet. Bij een bank proberen we de Vietnamese Dong om te wisselen naar Chinese Yuan/US-dollars. Daar doen ze bij de bank niet aan. Hier hadden we wel op gerekend. We hadden extra gepind, omdat het niet duidelijk is of we in China makkelijk kunnen pinnen. Op straat vinden we een zwart-handelaar. Het openingsbod van 10.000 tegen 4 weigeren. Na wat onderhandelen zitten we op 10.000 tegen 5. Dit betekent een provisie van 1%. Dit is beter dan een bank en na een goede controle van de biljetten zijn we zeer tevreden. Na de Vietnamese douane formaliteiten lopen we de brug over naar China. In China laten we onze paspoorten stempelen en gaat de bagage door de scan. De scan toont het buddha-beeldje dat we in Cambodja gekocht hebben. Tas uitpakken. De douane vraagt meerdere keren waar we het gekocht hebben, hoeveel we ervoor betaald hebben en hoe oud het is. In ons beste chinees leggen we het uit en na een half uur inspectie, geklop en gebel mogen we doorlopen. Op het busstation kopen we kaartjes naar Kunming. De bus gaat twee uur later. Na een kopje thee vragen we nog wat aan de bali en we komen erachter dat we vergeten waren dat het in China een uur later is. Dus het wordt hoog tijd dat we instappen. Na een lange rit komen we in Kunming aan.
We vinden al snel een goed hotel, waar we ook de bus naar Dali en een vliegticket naar Canton boeken.

De volgende dag lopen we door Kunming, een grote moderne stad waar niet veel te doen is. We belanden uiteindelijk in een park waar grote groepen Chinezen, dansen, spelletjes doen of gewoon rondwandelen.