Reisverslag van Arjen en Froukje


March 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » March 2006 » Sapa

[Previous entry: "Halong Bay"] [Next entry: "naar China"]

03/07/2006: "Sapa"


IMG_2153 (8k image)In de ochtend komen we op het station van Lau Cao. Een dorpje op de grens met China, en doorgangspunt voor Sapa. Met een minibusje bereiken we Sapa. Sapa ligt in de bergen en is bekend om 3 dingen: de rijstterrassen, de minderheden en het slechte weer. Sapa lijkt op een ski-oord, zonder sneeuw.

Het is inderdaad mistig en tussen de vlarden door zijn we de rijstterrassen. Het guesthouse ligt tegen een heuvel. De receptie is beneden en de kamers boven. Na een steile klim met rugtassen beseffen we dat onze conditie niet helemaal meer dat gene is wat we in Zuid-Amerika gewend waren. De kamer is koud en erg vochtig. Iets wat overal het geval is, vanwege de mist. De mist zorgt er ook voor dat het legendarische uitzicht verhuld blijft. Misschien dat het nog opklaart komende paar dagen. We lopen wat rond door het dorp en over de markt. 's Avond kunnen we eindelijk iets doen wat we nog niet eerder gedaan hebben... De open-haard aansteken. Ja, ja het is een kamer met openhaard.

De volgende ochtend gaan we per brommer naar een minderheden dorp 15 kilometer verderop. Het is de bedoeling om terug te lopen naar Sapa. Met een wandelkaart proberen we het pad te vinden maar dat lukt niet erg. De eerste keer lopen we verkeerd. Bij een tweede poging denken we dat we het goede pad hebben, maar de omgeving lijkt niet erg op de kaart en er zijn weinig tot geen herkenningspunten. Na anderhalf uur lopen besluiten we terug te lopen. Uiteindelijk denken we wel dat we goed waren gelopen, maar de mistvlarden komen toch erg vaak en heftig voorbij. Gecombineerd met het feit dat we niet helemaal zeker weten of we goed lopen en dat 15 kilometer in dit terrein toch zwaar is, kiezen we het zekere voor het onzekere. Volgende keer maar een gids huren. In het dorp proberen we een motors te regelen. En na wat gebaren en vingerwerk hebben we vervoer terug naar Sapa. We besluiten met warme chocola, gluh-wein en loempias.