Reisverslag van Arjen en Froukje


February 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » February 2006 » Soldaatje spelen.

[Previous entry: "Per boot naar Vietnam."] [Next entry: "Nha Trang"]

02/22/2006: "Soldaatje spelen."


IMG_1934 (17k image) We boeken een tour naar de Cu Chi tunnels van waar de Vietcong in de Vietnam-oorlog tegen de Amerikanen vocht. De tour is erg leuk en zit goed in elkaar. We zien verschillende tunnels, enkele heel krappe en kruipen ook zelf een eind door de tunnel.

Tja, 90 meter gaat wel maar de Vietcong leden kropen er soms kilometers doorheen terwijl de Amerikanen aan het bombarderen waren. De gids vertelt alles vol trots, vooral de verschillende vallen waarin de Amerikanen konden vallen behoren tot zijn favorieten, maar navraag leert dat hij toch echt voor de Amerikanen heeft gewerk als vertaler.

Tijdens de tour horen we een continue geschiet en uiteindelijk komen we bij een schietbaan waar je zelf soldaatje kunt spelen. Arjen heeft toch echt teveel naar Tour of Duty gekeken en kan het niet laten. cool eh? Alleen staat het geweer niet goed volgens soldaat Arjen waardoor hij het doel niet raakt (tuurlijk Arjen big grin).

Vanuit HCMC willen we graag dooreizen naar Hoi An in het midden van Vietnam, maar navraag leert dat dit toch echt een te groot stuk is om in een keer per bus te doen. Tja, dan maar een tussenstop in Nha Trang, heel naar, weer bij het strand. De busreis gaat prima, we zien veel van Vietnam oa zeer uitgestrekte rijstvelden. De bus zet ons af bij ons hotel.

We zijn nog steeds wat aan het afkicken van Ankor en bezoeken daarom weer per fiets een oude tempel in Nha Trang. 's Middags naar het strand en 's avonds eten we weer met Marion, het franse meisje uit de krappe bus. Zij was haar paspoort in HCMC vergeten en dat hebben we maar voor haar meegenomen. Krijgen er een lekkere maaltijd voor terug.