Reisverslag van Arjen en Froukje


February 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » February 2006 » Stress in Krabi.

[Previous entry: "Koh Tao, zon, zee en huh, wat is dat regen?"] [Next entry: "Smelly big flower."]

02/07/2006: "Stress in Krabi."


IMG_1678 (18k image)
In het guesthouse is erg veel informatie te vinden over de omgeving van Krabi. Mooie kalkstenen rotsen in zee, tropische stranden, koh Phi Phi, kanoen, ahh stress wat is hier veel te zien en te doen.We gaan allereerst een dagje naar een strand een half uur varen vanaf Krabi. Helaas vertrekt de boot pas als er 6 of meer mensen zijn en Arjen en ik zijn de eerste twee. Al snel volgen er nog drie toeristen, maar die zijn het wachten snel zat en vertrekken weer. Helaas is er geen alternatief om op dit strand te komen. Na een uurtje lukt het dan toch om te vertrekken. Het strand is het wachten meer dan waard, heel erg mooi!!

De volgende dag gaan we naar Hong Island, een eiland tussen allerlei rotsen die uit zee steken. We huren een kano en varen om het eiland en een kleine lagune in.

IMG_1695 (17k image)De volgende dag naar Koh Phi Phi, het eiland dat in Thailand het zwaarst door de Tsunami is getroffen. Bij aankomst is er niet veel meer van de ramp te zien, maar een wandeling naar de andere kant van het eiland laat de enorme verwoesting nog duidelijk zien. Dubbel gevoel om hier de toerist uit te hangen terwijl er zoveel mensen zijn omgekomen.

Uiteraard willen we het strand zien waar The Beach is opgenomen. We boeken een sunset tour, maar 's middags op het strand zien we alweer donkere wolken aankomen. En inderdaad, regen. Gelukkig is het een bui en kunnen we nog wel van The Beach en de zonsondergang genieten. Aan boord zitten we naast een Amerikaanse vrouw, die erg veel praat, maar ze is erg gezellig dus prima.

Na drie dagen Koh Phi Phi, tijd om het strand te verlaten en op naar de jungle.