Reisverslag van Arjen en Froukje


February 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » February 2006 » Koh Tao, zon, zee en huh, wat is dat regen?

[Previous entry: "Reizen in Bangkok"] [Next entry: "Stress in Krabi."]

02/07/2006: "Koh Tao, zon, zee en huh, wat is dat regen?"


IMG_1649 (17k image)Aangekomen op Koh Tao op zoek naar een bungalow op het strand. Helaas zijn deze allemaal vol, dus we kiezen voor een alternatief een stukje van het strand. Niet echt een gezellige bungalow en om onder de douche te kunnen staan moet je 1 van de zeven dwergen zijn. Maar ja, we zijn moe en nemen de bungalow, morgen maar eens verder kijken.

Het strand van het eiland is mooi met allemaal kleine gezellige restautantjes, waar geen stoelen zijn, lekker op kussens op de grond. De volgende dag komen we voor het ontbijt langs een leuke bungalow die er leeg uit ziet en inderdaad, hij is voor ons. We krijgen er een hond bij (toch nog) die ons gelijk volgt als we over het strand lopen. Erg lief beest. Na een dagje strand gaan we de volgende dag duiken. We duiken samen met een duits meisje een een heel erg aardige nuchtere Amerikaanse instructeur. En dan ineens, regen en niet zo'n klein beetje. Het regent wel twaalf uur achter elkaar. Gelukkig is het de volgende ochtend weer droog, lekker op het luchtbed in zee dobberen.

De volgende dag weer duiken, nu niet vanaf een grote boot maar vanaf een longtail bootje. Dat vereist wat aanpassingen, wat nu kun je niet lekker met je duikspullen de zee in springen, want dan zou de boot ook gelijk omslaan. Voorzichtig zelf het water in en dan je spullen. De duieken zijn aardig, maar het zicht is niet geweldig.

's Avonds naar een spa aan de andere kant van het eiland. We hebben een uitgebreid pakket geboekt, inclusief, sauna, aloe vera beandeling, gezichtsbeandeling en Oil Massage. Sommige delen van de behandeling zijn erg grappig en onze Oostenrijkse buurvrouw vindt dit ook en zij heeft een erg aanstelijkel lach LOL

De volgende dag vroeg op voor het vertrek naar Krabi, aan de andere kant van het Thaise schiereiland. Het is Chinees Nieuwjaar, dus overal wordt vuurwerk afgestoken. We varen in zes uur naar Surathani, en daarna rijden we in zo'n drie uur naar Krabi. We komen in een leuk guesthouse bij de haven en de avondmarkt.