Reisverslag van Arjen en Froukje


February 2006
SMTWTFS
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    

Oudere verslagen

Zoekfunctie Reisverslag

Home » Archief » February 2006 » Reizen in Bangkok

[Previous entry: "Bangkok."] [Next entry: "Koh Tao, zon, zee en huh, wat is dat regen?"]

02/07/2006: "Reizen in Bangkok"


De volgende dag bezoeken we in Bangkok Wat Po een vande vele andere mooie tempels. 's Middags proberen we het reizen over de rivier door te krijgen, maar dat is toch niet eenvoudig. Uiteindelijk lukt het wel en we halen ons visum voor Vietnam op per boot. Dit scheelt erg veel tijd omdat het verkeer in Bangkok een grote file is.

De volgende dag naar de Chinese Ambassade voor het volgende visum. Een combinatie van lopen, boot en taxi brengt ons naar de Chines ambassase. We vullen netjes ons formulier in en plakken de pasfoto die we uit Nederland hadden meegenomen erbij. Helaas is die van Froukje zwart-wit, en dat mag niet. maar geen nood, in 1 van de kamertjes van de ambassade wordt snel een doek opgehangen en een foto gemaakt. Het visum is 's middags alweer klaar dus we reizen maar weer op en neer. 's Middags om drie uur zijn de visa klaar en de andere mensen die ook op hun visum wachten (en dat zijn er nogal wat) bestormen de lift. Arjen en ik nemen de trap en staan daardoor vooraan in de rij, wat een boel tijd scheelt.

We hebben inmiddels plannen om naar Ko Tao, te gaan een eiland waar je goed kan duiken. We gaan naar het station en kopen kaartjes voor de trein naar het zuiden. Het blijkt dat je gelijk een combinatie ticket voor de boot kunt kopen. Handig. LOL

We nemen een taxi naar de stad, maar de chauffeur neemt wel een heel vreemde route, precies de verkeerde kant op. Onze aanwijzingen begrijpt hij niet, maar uiteindelijk begrijpt hij het en keert om. Na een rondje van 40 minuten weten we hem er op het punt waar we zijn instapt met enige moeite duidelijk te maken dat hij de meter maar weer op nul moet zetten.

Tijd voor een Thaise massage. Tja, je moet het natuurlijk proberen, maar echte fanszijn we nog niet.

Zaterdagochtend met de boot en de skyrail naar de grootste markt van Bangkoknorme hoeveelheden kleren, souveniers, huisdieren, en allerlei andere spullen. We komen niet veel verder dan het kopen van wat fruit en eten voor de treinreis van die avond. Misschien nog een klein hondje?

's Avonds om zeven uur vertrekt onze trein naar het zuiden, waar we om vier uur 's nachts aankomen om vervolgens om 7 uur de boot naar ko Tao te nemen.